X
GO

Lichamelijke Opvoeding

We willen onze leerlingen op een leuke en plezierige wijze iets bijbrengen, iets leren. Iets wat blijft. Leren bewegen is daar het voertuig van; het vervoert kennis en vaardigheden naar onze bewustwording en gewoontevorming zodat we makkelijker en sneller kunnen toepassen wat we hebben geleerd.

We hebben gekozen om vanuit vier ‘sleutels’ te werken binnen onze leer- en ontwikkellijnen; bewegen verbeteren, bewegen regelen, gezond bewegen en bewegen beleven. In onze lessen leert de leerling zichzelf, in de ontmoeting met de ander, beter kennen.

 

De seizoenen

Ieder schooljaar spelen we gedurende een langere periode een seizoen met elk leerjaar een andere tak van sport als afsluiting. Doordat we een langere periode met eenzelfde sport oefenen, beklijft de leerstof beter waardoor de geleerde vaardigheden blijvend beschikbaar blijven voor een leerling. Deze vaardigheden krijgen een plaats in de beweegidentiteit van een leerling. Onze ervaring is dat leerlingen snel aan een langere periode wennen en er zelfs naar uit gaan kijken.

In het seizoen laten we onze leerlingen zichzelf en elkaar vanuit verschillende invalshoeken ervaren. Ze zijn naast speler ook coach, instructeur, organisator of scheidsrechter. Bovendien leren ze de feiten (hoofd), samenwerken (hart) en het uitvoeren van vaardigheden op eigen niveau (handen).

  • Klas 7; Slagbal
  • Klas 8; Voetbal
  • Klas 9; Softbal
  • Klas 10; Basketbal
  • Klas 11; Volleybal
 

Reacties van leerlingen

“Ik snap de leerlingen uit mijn klas nu veel beter”
“Hoe je een tip op een zachte manier kan geven waardoor het beter aankomt.”
“Mijn rust vinden om iets te kunnen bedenken, is me best goed gelukt.”
“Ik heb ontdekt dat het leiding geven wel bij me past.”
“Het geven van complimenten gaat me, ook in andere situaties, beter af.”
“De sfeer is nu veel beter in de klas.”