X
GO

Leerlijnen

In onderstaande clusters beschrijven we globaal waar we met onze leerlingen per vak en leerjaar aan werken. Deze leerlijnen zijn bedoeld als uitgangspunt voor het docententeam om zo met elkaar in gesprek en uitwisseling te blijven over de aangeboden lesstof per leerjaar. Wij blijven kijken naar waar inhoud aansluit en bijdraagt aan de ontwikkeling van de jonge mens en houden hierbij telkens de jaarkarakteristieken in ons achterhoofd. Tegelijkertijd houden wij rekening met welke vraagstukken de maatschappij aan ons stelt. Dit samen maakt dat wij deze leerlijnen als een groei- en werkdocument zien.


Hoofdonderwijs

Iedere klas en iedere leerling is anders. In het hoofdonderwijs houdt de docent hiermee rekening en past uitleg en werkvormen aan op de verschillende niveaus, leerstijlen en type leerling(en).
Bij alle periodes geldt dat deze voor alle niveaus (tenzij anders vermeld) en voor alle leerlingen toepasbaar zijn. Na leerjaar 10 zijn alleen havo/vwo nog in onze school en na leerjaar 11 alleen vwo.
In de hogere leerjaren komt het voor dat voor bepaalde vakken geen periode meer is, omdat alle lesstof dan in de meer examengerichte vaklessen plaatsvindt.
Onze hoofdonderwijsperiodes zijn terug te vinden bij de jaarkarakteristieken.