X
GO

Uitbreidingsplannen Novalis College in ED

Geplaatst op:
Het Eindhovens Dagblad besteedde op 31 oktober uitgebreid aandacht aan de uitbreidingsplannen van het Novalis College.
Lees verder

Dit was Orestes & Elektra!

Geplaatst op:
De donderdag voor de herfstvakantie heeft klas 10D het toneelstuk van Orestes & Elektra opgevoerd. In de pauzes kwamen van vele kanten reacties over de kracht en overtuiging waar mee de klas het eerste deel neerzette. Er kwamen complimenten over de livemuziek, de dansjes en velen waren te spreken over de goede samenwerking tussen alle leerlingen.
Lees verder

DMR zoekt nieuwe leerling

Geplaatst op:
De deel medezeggenschapsraad (DMR) is op zoek naar een nieuwe leerling uit 9 havo of 9 vwo. Het is een groep bestaande uit leerlingen, ouders en docenten die maandelijks bij elkaar komen om de regels op school te bepalen.
Lees verder

Novalis Nieuwskrant

Geplaatst op:
Met de start van dit schooljaar is er een werkgroep begonnen om het bijzondere onderwijs van het Novalis College opnieuw onder de aandacht te brengen. De werkgroep heeft inmiddels een krant gemaakt met hierin de achtergronden van het vrijeschoolonderwijs en de meest recente ontwikkelingen op onze school. Deze nieuwskrant is hier te lezen of op te halen in de tijdschriftenstandaard tegenover de receptie.
Lees verder

Masterclass Radboud Universiteit

Geplaatst op:
Vrijdag 6 oktober jl. bezocht een groepje van 13 VWO leerlingen de faculteit Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (CAOS) van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Doel van de dag was het bijwonen van een masterclass: inspiratie opdoen voor het eindwerkstuk middels een aantal hoorcolleges.
Lees verder

Gastles Heerma van Voss: ‘Lees iets leuks’

Geplaatst op:
De Nederlandse schrijver Daan Heerma van Voss gaf vrijdag 22 september een gastles in enkele klassen van het Novalis College. Hij vertelde hoe het is om een schrijver te zijn en gaf tips aan de scholieren. “Zie het lezen van een boek niet als huiswerk, dan wordt het nooit leuk’
Lees verder

Novalis College in Eindhovens Dagblad

Geplaatst op:
Het Eindhovens Dagblad besteedt vrijdag uitgebreid aandacht aan het Novalis College. Er wordt verslag gedaan van een proef onder havoleerlingen die een week mobielloos door het schoolleven gaan.
Lees verder
Het kiezen van een passende studie of profiel is niet gemakkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden voor een studie en beroep dat veel leerlingen niet weten waar ze moeten beginnen om aan informatie te komen en te ontdekken welke studie bij hen past.
Lees verder

Een impressie van het Novalis College

Geplaatst op:
Een impressie van het Novalis College – een korte film gemaakt door onze leerling Felix uit klas 9A.
Lees verder

Filmpjes eindreis

Geplaatst op:
Rik Grooten uit 12 B heeft tijdens de eindreis met zijn klas iedere dag een filmpje gemaakt. Het zijn erg leuke, mooie filmpjes die we graag met jullie willen delen.
Lees verder

Archief