X
GO

Uitwisseling Brest-Eindhoven 2018

Geplaatst op:
Na een succesvolle uitwisseling naar Rusland staat nu een uitwisseling met een school in Brest op het programma. Contact via brieven in het Frans en Engels en een ontmoeting in Eindhoven en Frankrijk. Bij elkaar in gastgezinnen blijven slapen en eten en lessen volgen in de vreemde talen.
Lees verder

Bericht uit Haïti – WOW-actiegelden

Geplaatst op:
De afgelopen week kwamen er leuke berichten uit Haïti van L’Ecole du Village. Met het geld van de WOW-acties hebben ze daar ondertussen een werkende elektriciteitsgenerator (die de houtwerkplaats laat draaien) aangeschaft. De werkplaats voor de leerlingen van 12+ draait op volle toeren.
Lees verder

Dramales klas 8b

Geplaatst op:
Deze foto's zijn gemaakt tijdens een dramales van klas 8b. De leerlingen hebben een ontwerp gemaakt en dat ontwerp geschminkt bij een klasgenoot.
Lees verder
Een groot aantal leerlingen van klas 10AB&E begint op maandag 16 april aan het eerste examen, het zogenaamde CPE, Centraal Praktisch Examen, Kunstvak2 Beeldend. In vier ochtenden op 16, 17, 18 en 19 april gaan ze aan de slag met het examen thema: DE STAD, om op donderdag avond 19 april hun werkstukken te kunnen presenteren.
Lees verder

WOW dag 2015, wat is er met de opbrengst gedaan?

Geplaatst op:
In het kleine plaatsje Pokhara, Nepal, met prachtig uitzicht op de Himalaya, ligt een Waldorf schooltje met biologisch-dynamisch boerderijtje erbij. Over een paar weken begint het nieuwe schooljaar hier en is er voor het eerst een klas 3. De oprichters; Ritman, Bisnu en Asha zijn enorm gedreven om door te gaan tot klas 12.
Lees verder

Leerlingen Novalis beleven leerzame stageperiode

Geplaatst op:
De leerlingen van klas 9, 10 en 11 zijn na een zeer leerzame stageperiode van twee weken weer teruggekeerd in de schoolbanken op het Novalis College. Vol verhalen over hun belevingen in winkels, zorginstellingen en bedrijven.
Lees verder

Novalis goes Russia!

Geplaatst op:
Zeventien leerlingen van het vierde leerjaar van het Novalis College vertrekken op 30 maart voor een week Rusland. Op 21 april brengen vervolgens zeventien Russische scholieren een tegenbezoek. Met dit nieuwe uitwisselingsprogramma gaan de leerlingen kennis maken met elkaars taal, cultuur en gewoontes.
Lees verder

Kunstweken 2018

Geplaatst op:
Van 5 t/m 16 maart vinden voor klas 7 en 8 de kunstweken plaats. Dit jaar is het thema ‘Bestemming Onbekend’ en worden de leerlingen uitgedaagd om binnen dit thema op ontdekkingstocht te gaan.
Lees verder

Klas 8a in de "Betreden op eigen risico” show

Geplaatst op:
Klas 8a was in Hilversum bij de opnames van de "Betreden op eigen risico" show. De leerlingen waren actief publiek. Er werd veel gejuicht en geklapt. Het was een gezellige bende.
Lees verder

WOW acties voor Haïti

Geplaatst op:
De WOW-actie van 2017 was een groot succes. Elk jaar doet het Novalis College mee aan deze internationale actie. WOW staat voor Waldorf One World. Vrijescholen in de welvarende landen zetten zich op een dag in het najaar in voor een school met minder mogelijkheden, in een ander deel van de wereld.
Lees verder

Archief