X
GO

Dak en thuislozen: periode het sociale vraagstuk

Geplaatst op:
Op maandag 5 november zijn we met klas 10D en 10F de straat op gegaan voor een rondleiding in kleine groepjes met dak en thuisloze. Alles mocht gevraagd worden en de indrukwekkende levensverhalen maakten een grote indruk op de leerlingen. Verschillende plekken werden bezocht, steeds weer net dat hoekje waar je zelf nooit zou komen en toch zo veel gebeurt.
Lees verder

Brest

Geplaatst op:
Leerlingen uit klas 10 waren een week op uitwisseling in Brest, na 10 uur in de busjes was de ontvangst aller hartelijkst. Een school met 4500 leerlingen, twaalf gebouwen op een campus, het kleinste nog groter dan ons gebouw.
Lees verder

Michaël

Geplaatst op:
Een grootste braderie met spetterende mini theatervoorstellingen, leerlingen met kratten vol zelfgemaakte spulletjes sjokte enthousiast door de school. Met veel ijver is een knallende dag georganiseerd waarbij de leerlingen alle ruimte kregen om initiatief te nemen voor het goede doel. Het geld stroomt nog binnen, een hoog oplopend bedrag voor het goede doel.
Lees verder

VAKKANJERS op het Novalis!

Geplaatst op:
Dit jaar doet klas 7A mee met de Vakkanjer Challenge. Op 2 november krijgen de leerlingen, tijdens het HO, in een inspiratie les de opdracht uitgereikt. Dit jaar is de opdrachtgever het Nationaal Comité 4 en 5 mei: "ontwerp een MoNUment dat het begrip vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft."
Lees verder

Schoolorkest IN CONCERT 2019

Geplaatst op:
Repetities twee keer in de maand op donderdag tussen 15.00-17.00. Iedere leerling is welkom, elk niveau.
Lees verder
Binnen het Novalis College biedt het begeleiden van nieuwe leerkrachten en stagiaires kansen om onszelf verder te ontwikkelen. Als team LO gaan we de komende tijd stil staan bij de functie van toetsen (summatief versus formatief); beoordelingsinstrumenten, scoringsregels; beoordelingsvormen en –situaties.
Lees verder

Michaël

Geplaatst op:
Hoe moedig ben je? Op 3 oktober vieren we op school het Michaëlsfeest. Na twaalf uur vervallen de lessen en gaat iedereen aan de slag.
Lees verder

Op naar Brest

Geplaatst op:
Wist je dat de Fransen echt heel veel eten, zelfs warm op school in de grote pauze die wel twee uur duurt?! Na de ontvangst van een groep leerlingen uit Brest, is het nu aan ons om 1000 kilometer te reizen. Een week lang zullen we met 14 tiende klassers in Brest verblijven.
Lees verder

Toneelvoorstelling klas 10B

Geplaatst op:
Volwassen worden, hoe doe je dat? Moet je dit afkijken van de hazen en de forellen in de beek, of juist volwassenen in alle details nadoen? Blijf je op het rechte pad of gaat het alleen maar om het doel? Klas 10B oefent momenteel hard om op 14 september een levendige bewerking van Pinokkio op de planken te zetten. Komt dat zien, komt dat zien!
Lees verder
Tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding hebben we samen met de leerlingen uit klas 8 onderzocht wat hoort bij goed samenwerken. De leerlingen gaven blijk van een groot collectief inzicht waar volwassenen nog wat van kunnen leren.
Lees verder

Archief