X
GO

Kennismaken met Novalis tijdens minilesjes

Geplaatst op:
Zo’n 135 basisschool leerlingen maakten op woensdag 16 november kennis met het Novalis College tijdens speciaal voor hen georganiseerde minilessen. De middag was volledig volgeboekt. Op 1 februari is er weer een middag met minilessen.
Lees verder

Infoavond trekt ruim 450 belangstellenden

Geplaatst op:
De belangstelling voor het middelbare vrijeschoolonderwijs is enorm. Op dinsdag 8 november bezochten ruim 450 bezoekers de jaarlijkse infoavond. Voor een groot deel was het de eerste kennismaking met het Novalis College.
Lees verder

Werkweek

Geplaatst op:
De leerlingen van klas 7 hebben de handen uit de mouwen gestoken in de natuur.Er is geklommen en getokkeld, er zijn biggen geknuffeld maar vooral ook heel plezier gemaakt.Klas 8 heeft de Gennepermolen bezocht en de Hoeve, zich uitgeleefd met bubbelballen, het...
Lees verder

Diversiteitscode

Geplaatst op:
In deze diversiteitscode spreken de leden van de Vereniging van vrijescholen zich uit over diversiteit, toegankelijkheid, kansengelijkheid en discriminatie. We gaan in op de uitgangspunten voor en achtergrond van vrijeschoolonderwijs en op de doorwerking in de onderwijspraktijk en schoolorganisatie.
Lees verder

WOW-dag: rennen voor Nina Pacha

Geplaatst op:
De jaarlijkse World of Waldorfdag stond op 14 oktober in het teken van Nina Pacha, een schoolgemeenschap in de buurt van Quito, Ecuador. Tijdens de WOW-dag zetten scholen wereldwijd zich in voor vrijescholen die het moeilijk hebben. Het Novalis College organiseerde een sponsorloop.
Lees verder

Klas 10 B speelt Julia en Julliette

Geplaatst op:
Een mooie bewerking van Romeo en Julia. In onze klas zitten 11 meiden en wij wilden geen man spelen dus we hebben besloten om van alle mannen in het stuk vrouwen te maken.
Lees verder

Paviljoen officieel geopend

Geplaatst op:
Begeleid door luid gezang werd op woensdag 14 september de nieuwbouw van het Novalis College eindelijk officieel geopend. Het paviljoen kreeg ook een nieuwe naam: Nova.
Lees verder

Voortgang schoolleiding en ontwikkelagenda

Geplaatst op:
Het is nu een kleine 4 maanden geleden dat enkele MT leden hun vertrek aankondigden. Sinds die tijd is er hard gewerkt en veel gebeurd. Dat de voortgang van het onderwijs prioriteit kreeg en ouders en leerlingen aangaven relatief weinig van de managementwisseling te hebben gemerkt, geeft vertrouwen in de toekomst.
Lees verder

In 14 dagen volledige musicalproductie

Geplaatst op:
Klas 10F speelde op 3 juni de musical 'Heathers'.
Lees verder

Spetterend galafeest afgelopen donderdag!

Geplaatst op:
Het was twee jaar geleden en de leerlingen en de docenten hadden er veel zin in. Om 20.30 uur kwamen de leerlingen aan, in mooie auto’s of andere originele vervoersmiddelen, om uiteindelijk over de rode loper de locatie binnen te treden. Er was veel publiek, ouders, broers en zussen en andere leerlingen, om de examen leerlingen te verwelkomen.
Lees verder

Archief