X
GO

WOW dag

Geplaatst op:
Een grootste braderie met spetterende mini theatervoorstellingen, leerlingen met kratten vol zelfgemaakte spulletjes sjokte enthousiast door de school. Met veel ijver is een knallende dag georganiseerd waarbij de leerlingen alle ruimte kregen om initiatief te nemen voor het goede doel.
Lees verder

Bevindingen inspectiebezoek

Geplaatst op:
In juni heeft de inspectie een bezoek gebracht aan scholen van de SGVVS. Bij het Karel de Grote College vond een uitgebreid onderzoek plaats, het Novalis College werd bezocht met het doel motiverende kenmerken in het Havo-onderwijs te onderzoeken.
Lees verder
Op 29 november hebben de leerlingen met vereende krachten het eigen Eindtoernooi georganiseerd. Ze hebben er een proces van 10 weken van gemaakt. De verschillende rollen van Coach, Fitness-instructeur, Scheidsrechter en Organisator zijn in deze 10 weken geoefend en in de week vóór het toernooi geëvalueerd met een zelf-evaluatie.
Lees verder

Klas 10a presenteert: Feeksje temmen

Geplaatst op:
Op donderdag 6 december speelt klas 10A het toneelstuk “Feeksje temmen”. Er zijn 2 voorstellingen, om 16:00 en om 20:00 uur en beide voorstellingen vinden plaats op het Novalis College. Het toneelstuk is een bewerking van een stuk geschreven door William Shakespeare namelijk ‘De getemde Feeks’.
Lees verder

Workshop Dansexpressie

Geplaatst op:
Op 20 november hebben de havo-examenleerlingen (klas 11, Lichamelijke Opvoeding), als keuzemogelijkheid een Workshop Dansexpressie gevolgd bij Marleentje Weismann. Deze bijzonder leuke en waardevolle workshop vond plaats in de gymzaal van het Novalis College.
Lees verder
Havo-leerlinge Mees Smits ontbreekt het niet aan plankenkoorts. De pas 16-jarige leerling van het Novalis maakte rondom haar profielwerkstuk een cabaretvoorstelling en speelde die op zaterdag 10 november tot tweemaal toe in een uitverkochte zaal van Pand P.
Lees verder
Ondanks stormachtig weer vonden vele tientallen ouders op dinsdagavond 30 oktober de weg naar het Novalis College. De ouders met basisscholieren in groep 7 en 8 beleefden op vele manieren het middelbare vrijeschoolonderwijs tijdens de informatieavond 'Beleef het Novalis'.
Lees verder
Dit jaar heeft het Novalis, voor het eerst, voor 4 (vier examenklassen) Havo en Vwo klassen de beschikking over de faciliteiten van het Studenten Sport Centrum van de TU/e. Deze faciliteiten bestaan onder andere uit klimmuren, beachvolleybalveld, playground, kunstgrasvelden, sporthallen, paalfitness-ruimte, sporthallen, fitnesszalen etc.
Lees verder

Eindwerkstuk presentaties

Geplaatst op:
Over niet al te lange tijd is het weer zover: onze Havo en Vwo eindexamenleerlingen presenteren de eindwerkstukken. De leerlingen hebben ruim zes maanden lang aan de werkstukken kunnen werken.
Lees verder

Cambridge diploma behaald

Geplaatst op:
In het schooljaar 2016-17 en 2017-18 hebben de volgende leerlingen het Cambridge diploma behaald op het Novalis College.
Lees verder

Archief