X
GO
De leerlingen dragen de verhalen voor die ze hoorden tijdens interviews met ouderen die opgroeiden in een van de voormalig Nederlandse Koloniën, Indonesië, Suriname of de Antillen.Dit doen ze op: vrijdag 18 maart om 10.30 op het Novalis College te Eindhoven
Lees verder

Profielwerkstuk vmbo-t afgerond met presentaties

Geplaatst op:
De afgelopen maanden hebben de leerlingen van klas 10A en 10B gewerkt aan hun profielwerkstuk. Dit is een eindwerkstuk voor het vmbo-t. Meerdere vaardigheden, die zijn geleerd in de afgelopen jaren,....
Lees verder

CARNAVAL

Geplaatst op:
Samen met de leerlingenraad de aula versieren. Er hangt nog een onwennige, maar ook verwachtingsvolle sfeer.Dan komen de eerste leerlingen en leraren verkleed binnen en tijdens de kleine pauze staat de muziek alvast aan.Dan de grote pauze: deze begint met een (vega) wor¬stenbroodje en een ‘virgin cocktail’ voor alle leerlingen.
Lees verder

Hoofdonderwijs toneel tijdens coronatijden

Geplaatst op:
De afgelopen tijd was het niet mogelijk om een voor¬stelling te maken voor publiek. Er mocht namelijk geen publiek in de school. Niet getreurd, daar vonden we wel wat op...
Lees verder

Ouder-surveillanten gezocht voor de eindexamens 2022

Geplaatst op:
De examencommissie van het Novalis College is op zoek naar ouders die tijdens de eindexamens willen assisteren bij het surveilleren. Het gaat hierbij om 12 t/m 25 mei 2022, 13 t/m 24 juni 2022 en 5 t/m 8 juli 2022.
Lees verder

Online open dag trekt honderden bezoekers

Geplaatst op:
Bijna 600 basisscholieren, ouders en andere belangstellenden bezochten op 30 januari tussen 11.00 en 14.00 uur de speciale Open Dag-website welkombijnovalis.nl. Ze zagen onder meer boeiende rondetafelgesprekken, een vliegende reporter die door de lokalen trok en muzikale...
Lees verder
Op 16 december hebben de klassen 10 het basketbalseizoen afgesloten. Op indrukwekkende wijze hebben ze laten zien dat onze leerlingen gezamenlijk zo’n toernooi vorm kunnen geven. Gedurende de afgelopen 10 weken hebben ze kunnen oefenen in hun verschillende rollen als coach, fitness-instructeur, organisator en scheidsrechter.
Lees verder

Eindwerkstukpresentaties zorgen voor lach en traan

Geplaatst op:
Een lach, een traan en veel nieuwe weetjes. Coördinator eindwerkstukpresentaties Kelly Kusters blikte geëmotioneerd terug op de 51 presentaties van de vwo en havo eindexamenkandidaten, op vrijdag 10 en zaterdag 11 december. Door de pandemie was dit jaarlijkse evenement helaas alleen online te volgen.
Lees verder

Novalis College kleurt paars voor LHBTIQ+’ers

Geplaatst op:
Veel leerlingen en leraren van het Novalis College toonden zich op vrijdag 10 december solidair met de LHBTIQ+-gemeenschap door in paarse kleding op school te verschijnen. Ook deelde de school paarse polsbandjes uit.
Lees verder
De leerlingen van klas 8 werkten van 22 t/m 26 november bevlogen aan hun mentale gezondheid tijdens een speciale awareness week. Ze verdiepten zich in thema’s als genderidentiteit, respectloos gedrag en mentaal welbevinden.
Lees verder
Pagina 2 van 3 [2]

Archief