X
GO
Op 29 november hebben de leerlingen met vereende krachten het eigen Eindtoernooi georganiseerd. Ze hebben er een proces van 10 weken van gemaakt. De verschillende rollen van Coach, Fitness-instructeur, Scheidsrechter en Organisator zijn in deze 10 weken geoefend en in de week vóór het toernooi geëvalueerd met een zelf-evaluatie.
Lees verder

Klas 10a presenteert: Feeksje temmen

Geplaatst op:
Op donderdag 6 december speelt klas 10A het toneelstuk “Feeksje temmen”. Er zijn 2 voorstellingen, om 16:00 en om 20:00 uur en beide voorstellingen vinden plaats op het Novalis College. Het toneelstuk is een bewerking van een stuk geschreven door William Shakespeare namelijk ‘De getemde Feeks’.
Lees verder

Workshop Dansexpressie

Geplaatst op:
Op 20 november hebben de havo-examenleerlingen (klas 11, Lichamelijke Opvoeding), als keuzemogelijkheid een Workshop Dansexpressie gevolgd bij Marleentje Weismann. Deze bijzonder leuke en waardevolle workshop vond plaats in de gymzaal van het Novalis College.
Lees verder
Havo-leerlinge Mees Smits ontbreekt het niet aan plankenkoorts. De pas 16-jarige leerling van het Novalis maakte rondom haar profielwerkstuk een cabaretvoorstelling en speelde die op zaterdag 10 november tot tweemaal toe in een uitverkochte zaal van Pand P.
Lees verder
Ondanks stormachtig weer vonden vele tientallen ouders op dinsdagavond 30 oktober de weg naar het Novalis College. De ouders met basisscholieren in groep 7 en 8 beleefden op vele manieren het middelbare vrijeschoolonderwijs tijdens de informatieavond 'Beleef het Novalis'.
Lees verder
Dit jaar heeft het Novalis, voor het eerst, voor 4 (vier examenklassen) Havo en Vwo klassen de beschikking over de faciliteiten van het Studenten Sport Centrum van de TU/e. Deze faciliteiten bestaan onder andere uit klimmuren, beachvolleybalveld, playground, kunstgrasvelden, sporthallen, paalfitness-ruimte, sporthallen, fitnesszalen etc.
Lees verder

Eindwerkstuk presentaties

Geplaatst op:
Over niet al te lange tijd is het weer zover: onze Havo en Vwo eindexamenleerlingen presenteren de eindwerkstukken. De leerlingen hebben ruim zes maanden lang aan de werkstukken kunnen werken.
Lees verder

Cambridge diploma behaald

Geplaatst op:
In het schooljaar 2016-17 en 2017-18 hebben de volgende leerlingen het Cambridge diploma behaald op het Novalis College.
Lees verder

Dak en thuislozen: periode het sociale vraagstuk

Geplaatst op:
Op maandag 5 november zijn we met klas 10D en 10F de straat op gegaan voor een rondleiding in kleine groepjes met dak en thuisloze. Alles mocht gevraagd worden en de indrukwekkende levensverhalen maakten een grote indruk op de leerlingen. Verschillende plekken werden bezocht, steeds weer net dat hoekje waar je zelf nooit zou komen en toch zo veel gebeurt.
Lees verder

Brest

Geplaatst op:
Leerlingen uit klas 10 waren een week op uitwisseling in Brest, na 10 uur in de busjes was de ontvangst aller hartelijkst. Een school met 4500 leerlingen, twaalf gebouwen op een campus, het kleinste nog groter dan ons gebouw.
Lees verder

Archief