X
GO

Kletsen en werken op gezellige open dag

Geplaatst op:

De belangstelling voor het voortgezet vrijeschoolonderwijs is enorm. Tijdens de infoavond in november verwelkomden we al 450 bezoekers. En vlak daarna namen 135 basisscholieren deel aan de minilesjes. Afgelopen zondag mochten we dus nog eens een groot aantal bezoekers begroeten.

En dat deden we met plezier. Zowel aan de bezoekers als aan de medewerkers van onze school was te merken dat we allemaal het echte contact hadden gemist. Waar tijdens eerdere edities nogal eens sprake was van haast – de ouders wilden vaak nog een of twee andere scholen op dezelfde dag bezoeken – daar heerste deze open dag vooral rust. Er werd tijd genomen voor de gesprekken, er werd met interesse deelgenomen aan de minilessen en met vlijt gewerkt in onze creatieve ateliers.

Er was dan ook voor ieder wat wils. Zo konden de basisscholieren zich inschrijven voor minilessen scheikunde, wiskunde, drama en euritmie, deelnemen aan de speurtocht, meelopen met één van de vele door Novalis-leerlingen verzorgde rondleidingen of werken in onze hout-, teken-, boetseer- en textiellokalen. En uiteraard waren er ook in de andere lokalen tal van activiteiten. In het biologielokaal kon je door een microscoop kijken, in het aardrijkskundelokaal leerde je kaartlezen en bij de docenten Engels mocht worden gepuzzeld.

De jongste bezoekers genoten er zichtbaar van. Fenne (groep 7) voelt zich al een beetje thuis. “Ik zoek een school die niet te groot is en waar veel wordt geknutseld”, vat ze haar zoekvraag samen. “En ik vind het erg leuk dat je hier kookles krijgt. Dat is op andere scholen niet zo.” De knoop doorhakken doet ze echter nog niet, ze gaat namelijk ook nog kijken bij een andere school.

Lilli (ook nog in groep 7) komt net uit een minilesje euritmie. “Ik heb het er nog warm van, maar het was superleuk. We hebben gedanst terwijl we de (wiskundige) tafels van 2, 5 en 10 moesten opzeggen.”

Zawadi (groep 8) kent het Novalis College al via twee vriendinnen. En in november was ze ook al bij de minilessen aanwezig. Ze leerde toen om zich voor te stellen in het Frans. “Ik vind het fijn dat we weer gewoon mogen rondkijken op middelbare scholen. Ik wil graag naar een school waar het niet draait om cijfers en waar ik mezelf mag zijn.”

En Tirza ten slotte (groep 7) had ook een leuke zondag. “Ik wil graag iets met mijn handen doen. En ik vind het belangrijk dat de leraren aardig zijn. Koken en boetseren lijken me echt leuke vakken. En tijdens het minilesje aardrijkskunde van de open avond kregen we les van een heel aardige leraar.”

En voor wie graag diepgaandere informatie wilde over aanname, ondersteuning of dyslexie waren er diverse presentaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief