X
GO

WOW-dag: rennen voor Nina Pacha

Geplaatst op:

De jaarlijkse World of Waldorfdag stond op 14 oktober in het teken van Nina Pacha, een schoolgemeenschap in de buurt van Quito, Ecuador. Tijdens de WOW-dag zetten scholen wereldwijd zich in voor vrijescholen die het moeilijk hebben. Het Novalis College organiseerde een sponsorloop.

Nina Pacha ontstond vijftien jaar geleden op initiatief van een groep ouders en leerkrachten. Op dit moment verzorgt de school onderwijs aan kinderen tot en met de twaalfde klas. De leerlingen komen uit alle lagen van de bevolking.

De covid-pandemie heeft een grote wissel gelegd op het onderwijs. Twee jaar lang was het niet mogelijk om onderwijs op school te organiseren. Alles ging via de laptop of de mobiele telefoon. Voor sommige minder vermogende families was dat een hele opdracht. Daar kwam nog bij dat veel ouders door de pandemie hun werk verloren zijn. Steeds meer gezinnen kregen het niet meer voor elkaar om het schoolgeld te betalen.

Dat schoolgeld is voor Nina Pacha de belangrijkste bron van inkomsten. Er is ondertussen een fonds opgericht voor families die het financieel allemaal niet meer rondkrijgen. Voor dit fonds is de WOW-actie van het Novalis College bedoeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief