X
GO

Paviljoen officieel geopend

Geplaatst op:

Begeleid door luid gezang werd op woensdag 14 september de nieuwbouw van het Novalis College eindelijk officieel geopend. Het paviljoen kreeg ook een nieuwe naam: Nova.

Het nieuwe gebouw werd afgelopen schooljaar al in gebruik genomen. Van een echte opening was het – mede door Corona – nog niet gekomen. Woensdag was het dus eindelijk zo ver. Voor de genodigden was er een officieel moment, met het uitspreken van de grondsteenspreuk door Francis van Maris, een woordje van Allert de Geus en een videoboodschap van de wethouder. De leerlingen zorgden – samen met de leraren – voor de muzikale noot. Gezamenlijk werd uit volle borst het lied ‘Hier heur ik thuis’ gezongen. Daarna was het tijd voor een feestelijk ijsje.

Het paviljoen heeft veertien lokalen met een omvang van 30 tot 57 vierkante meter. De lokalen op de begane grond krijgen paneelwanden, zodat ze kunnen worden omgetoverd tot college- en examenzalen van 110 vierkante meter. De vormgeving sluit met een natuurlijke uitstraling aan bij het hoofdgebouw. En qua materiaalkeuze en energieverbruik is er gekozen voor duurzame oplossingen.

Bij de opening waren zowel het Eindhovens Dagblad als Studio040 aanwezig. Het artikel van het ED kan je hier teruglezen.
De reportage van Studio040 kan je hier terugkijken:

 

 

 

 

 

| Terug

Archief