X
GO

Bruisende talentenjacht vol dans, zang en muziek

Geplaatst op:

Het Novalis College barst van het talent. Dat bleek maar weer eens tijdens de Talentenjacht van vrijdag 8 april. Twaalf acts, onder meer zang, dans, rockbandjes, piano en ook een monoloog, brachten het toegestroomde publiek in vervoering.

De Talentenjacht is een jaarlijks terugkerend spektakel op het Novalis College. Klas 10D organiseert de avond dit jaar samen met muziekdocent Carolijn van Velthoven.

Elk jaar melden zich vele leerlingen aan om hun talent voor een groot publiek te tonen. Dit jaar waren de zangers en zangeressen in de meerderheid. Maar ook waren er twee startende rockbandjes, een dans-act en een bijzondere monoloog te zien. De jury, bestaande uit docenten Betty van den Broek en Teun Stienen en een leerling uit de organiserende klas 10D, had de mooie taak om tips en tops uit te delen aan de kandidaten.

Als opening zette Jade uit 10D een mooie sfeer neer met het nummer Hounddog van Elvis. Daarna zagen we op een donker podium een bijzondere lichtgevende ukelele verschijnen en hoorde we de prachtig heldere stem van Lana. Ze zong het nummer ‘July’ van Noa Cyrus.

Andere solo-zangeressen van de avond waren Ilena met een nummer ‘Mijn leven is van mij’ van de musical Elisabeth, Lotte Kramer zong Homesick van Dua Lipa waarbij ze zichzelf begeleidde op de vleugel en Amber zong het indrukwekkende nummer At Last van Etta James. Janne en Lotte zongen prachtig tweestemmig het aangrijpende ‘Ze huilt maar ze lacht’ van Maan waarbij Janne zelf begeleidt op gitaar. Dit duo werd door de jury gevraagd te spelen op het schoolfeest maar helaas zijn ze verhinderd. Misschien zien en horen we ze nog snel eens op een andere gelegenheid!

Er speelden deze avond twee rockbands. De schoolband Barrier Breakers bracht de zaal aan het swingen met een eigen geschreven nummer ‘Life is so f*cking cruel’. De band had slechts enkele malen gerepeteerd, maar maakte zo’n grote indruk op de deskundige jury dat het optreden werd beloond met een gig: optreden op het schoolfeest! Een tweede band van de avond was tevens ook de afsluiter. Jet, Myrthe beide op gitaar en Lunamé op drums speelden een mooie en krachtige song van de Pixies. De meiden waren voor deze gelegenheid bij elkaar gekomen.

Bijzonder waren verder nog de dansvoorstelling Rain van Sonja; ze maakte zelf de choreografie! Ook viel de boeiende monoloog uit Villa Volta van Ilena op. Jazeker, nog een keer Ilena! En Jort, ook uit klas 10D slaagde erin om de hele zaal te laten meevoelen met een prachtige vertolking van het nummer Het Dorp van Wim Sonneveld.

De avond werd als vanouds afgesloten met een docentenact. Met het nummer California Dreaming toonden ze aan dat niet alleen de leerlingen beschikken over veel talent!

Alles werd op een zeer vrolijke manier gepresenteerd door Isa en Roos uit 10D.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief