X
GO

Leerlingen transformeren tot artiesten tijdens Kunstweken

Geplaatst op:

De eerste twee weken van maart was het een gezellige, creatieve boel in het Novalis College. Terwijl de leerlingen van de bovenbouw op stage of eindreis waren, kregen de leerlingen van klas 7 en 8 alle ruimte om zich creatief te ontplooien tijdens de kunstweken. Op vrijdag 18 maart werd dit bijzondere evenement afgesloten met een bruisend festival.

Tijdens de jaarlijkse kunstweken worden de leerlingen uitgedaagd om op ontdekkingstocht te gaan. Ze maken kennis met alle denkbare kunstvormen, zoals dans, drama, beeldende kunst, fotografie, mode en podcasts.

Thema van de kunstweken was dit jaar: ‘Begin bij jezelf’. Om de leerlingen te inspireren waren er op de openingsdag tal van presentaties en workshops. Zo maakten de leerlingen onder leiding van een theaterdocent een korte performance, leerden ze de kneepjes van, de tijdens de slavernijperiode ontstane dansvorm, stepdance en schreven ze songteksten onder begeleiding van Max Martin.

Daarna brak de tijd aan om zelf aan de slag te gaan in een discipline naar keuze. Leerlingen mochten volop samenwerken, ook met leerlingen uit andere klassen. En ook mocht gewerkt worden in de hele school. Zo werd er alleen in de lokalen hard gewerkt, maar transformeerden ook de gangen en aula tot ware ateliers. Het leverde geweldige projecten op, zoals jurken, geboetseerde hoofden, schilderijen, stokpaarden en bloemen.

De leraren kijken blij terug op de weken. “De leerlingen hebben kunnen ervaren wat het is om even kunstenaar, theatermaker, acteur, schrijver, modeontwerper, muzikant of fotograaf te zijn. Of zoals Picasso zei: We hebben het stof van het dagelijkse leven – en van twee jaar Covid – van ons afgewassen.”

Op verzoek van de leerlingen stond het afsluitende kunstfestival in het teken van de oorlog in Oekraïne. Bezoekers konden kaartjes kopen voor dramavoorstellingen of kunstwerken kopen op de kunstmarkt. De opbrengst gaat naar Giro555.

Studio040 maakte een leuke sfeerimpressie van het festival.

Kijk hier naar het verslag: https://studio040.nl/nieuws/artikel/novalis-college-zamelt-geld-in-voor-oekraine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief