X
GO

Profielwerkstuk vmbo-t afgerond met presentaties

Geplaatst op:

De afgelopen maanden hebben de leerlingen van klas 10A en 10B gewerkt aan hun profielwerkstuk. Dit is een eindwerkstuk voor het vmbo-t. Meerdere vaardigheden, die zijn geleerd in de afgelopen jaren, kunnen worden toegepast bij het werken hieraan. De leerlingen hebben een onderwerp gekozen dat past bij hen en binnen hun sector. Ze hebben zich afgevraagd wat ze te weten wilden komen en onderzoekvragen opgesteld. Er werden hoofdvragen gesteld als: Wat houdt het in om een hotel te runnen? Hoe is het om les te geven in het speciaal onderwijs? Is gaming bevorderlijk voor het leren van een vreemde taal?

Het zoeken naar de antwoorden op die vragen en die uitwerken in een verslag was het meeste werk. Woensdag 16 februari presenteerden de tiende klassers de resultaten van hun onderzoek aan een aantal begeleiders en elkaar. Daarbij lieten ze ook hun praktische opdracht zien, een heldere, creatieve uitwerking die hun presentatie ondersteunde: een filmpje over het produceren van een animatiefilm, een maquette van een café, zelfgemaakte kleding, enz.

Omdat er maar weinig publiek aanwezig kon zijn, vanwege coronamaatregelen, zijn de presentaties gefilmd, zodat ouders en leraren de presentaties ook kunnen bekijken. Het was mooi om te merken dat hoewel presenteren spannend is voor sommigen, iedereen kon vertellen over zijn/ haar onderzoek. We werden verrast door de creativiteit en de vaardigheid in presenteren van een behoorlijk aantal leerlingen. Het was een waardevolle middag voor iedereen.

| Terug

Archief