X
GO

Online open dag trekt honderden bezoekers

Geplaatst op:

Bijna 600 basisscholieren, ouders en andere belangstellenden bezochten op 30 januari tussen 11.00 en 14.00 uur de speciale Open Dag-website welkombijnovalis.nl. Ze zagen onder meer boeiende rondetafelgesprekken, een vliegende reporter die door de lokalen trok en muzikale bijdrages van leerlingen.

De aula was voor de gelegenheid omgetoverd tot een ware televisiestudio, compleet met regiekamer en audiopanelen. Twee cameramannen volgden de gebeurtenissen in de aula, een derde cameraman volgde docent Lotte van den Eijnden tijdens haar rondgang door de school. Doordat de regie volop schakelde tussen aula en verslaggever, werd de online open dag een dynamisch feestje dat bezoekers langere tijd bleef boeien.

Talkshow
Veel lof was er voor aardrijkskundedocent Leon van de Wouw. Als een ware talkshowhost voerde hij in de aula gesprekken met schoolleiding, leraren, ouders en leerlingen. Ingestuurde vragen van bezoekers vormden daarbij de rode draad. En zo kwam antwoord op interessante vragen als: Wat betekent het woord ‘vrij’ nou eigenlijk? Hoe ziet een schooldag eruit? Hoe zit het met huiswerkbegeleiding? En: zou je opnieuw voor de vrijeschool kiezen?

Reporter
Na elk kort gesprek schakelde de regie over naar de vliegende reporter. Die bezocht in razend tempo veel interessante lokalen van de school: de nieuwbouw, de smidse, het houtbewerkingslokaal, de leskeuken, het lokaal voor creatieve technologie, het natuurkundelokaal, talen, wiskunde, drama, kunst, gym en de ruimte voor textiele werkvormen. Overal stonden docenten klaar om hun verhaal te doen, gesteund door leerlingen die er hard aan het werk waren. Roerend in een pan, met een hamer slaand op ijzer en van achter de naaimachine vertelden ze vol trots en over ervaringen op school.

Muziek
Dat het Novalis College een school is waar talenten worden ontwikkeld, bleek tenslotte ook uit de muzikale intermezzo’s van onze leerlingen. Met ukelele, zang, fluit en piano voegden ze een vrolijke noot toe aan het programma.

Meer informatie
Uiteraard konden bezoekers ook antwoorden krijgen op specifieke vragen. Diverse leraren zaten klaar in chatboxen om in te gaan op thema’s als dyslexie, aanname, hoofdonderwijs, zorg en ondersteuning, vrijeschoolonderwijs en mentoraat. Ook via tal van korte video’s en presentaties kon informatie worden vergaard. En ten slotte konden bezoekers ook informatiemateriaal bestellen als de winterkrant, de folder en de aannamebrochure.

Heb je de open dag gemist? De site is nog te bezoeken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief