X
GO

Empowerment en positieve gezondheid staan centraal tijdens awareness week

Geplaatst op:

De leerlingen van klas 8 werkten van 22 t/m 26 november bevlogen aan hun mentale gezondheid tijdens een speciale awareness week. Ze verdiepten zich in thema’s als genderidentiteit, respectloos gedrag en mentaal welbevinden.

Het is al voor het vierde jaar op rij dat het Novalis College – samen met een aantal externe organisaties zoals het COC, de GGD en theatergroep Playback - een awareness week organiseert. Afgelopen jaren was het vizier daarbij gericht op de klassen 8, 9 en 10. Vanaf dit schooljaar krijgt alleen de 8e klas de week aangeboden.

 

Zinvolle onderwerpen

Tijdens de week komen allerlei uitermate zinvolle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op mentale gezondheid. Tal van externe organisaties bieden workshops aan. Zo gingen de leerlingen tijdens een workshop van het COC in gesprek over genderexpressies en –identiteiten, stelde de GGD een programma samen rondom positieve gezondheid en verzorgde Lumens de workshop No Shame, over empowerment.

 

Theater

Ook was er volop beweging in de school. Twee theatergroepen daagden de leerlingen uit om hun ervaringen uit te wisselen over heikele onderwerpen. De theatergroep Golden Cage ging tijdens het programma ‘Anti-Hufter. De Verhalen’ in op het onderwerp respectloos gedrag. En theatergroep Playback liet met de voorstelling ‘Alles goed’ zien hoe factoren als faalangst, prestatiedruk, veel ruzie thuis en sociale media invloed hebben op het mentaal welbevinden.

 

 

 

 

| Terug

Archief