X
GO

WOW-dag: Dag vol samen zijn levert meer dan €7.500 euro op voor Haïti

Geplaatst op:

De leerlingen van het Novalis College hebben op donderdag 14 oktober tijdens de jaarlijkse WOW-dag meer dan € 7.500 euro binnengehaald voor het goede doel. Er komt nog steeds geld binnen. Op 1 december willen we al het geld binnen hebben en tijdens de kerstviering wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Een groot deel van het bedrag gaat naar een vrijeschool in Haïti.

De WOW-dag – voluit Waldorf One World – is een wereldwijd initiatief. Vrijescholen in de hele wereld zetten zich dan middels allerlei activiteiten in om bij te dragen aan een betere wereld. Het Novalis College organiseert jaarlijks meerdere acties, waaronder een sponsorloop – ten behoeve van een vrijeschool in een minder welvarend werelddeel. Zo hielpen we al scholen in Polen, Zuid-Afrika en Nepal. Dit jaar staat – net als vorig jaar – het project L’Ecole du Village in Haïti centraal.

 

Samen fysiek

De onderbouw spande zich in tijdens sponsorlopen. Maar de dag – die samenvalt met het jaarfeest Sint Michaël – werd ook aangegrepen om de onderlinge band tussen leerlingen een boost te geven én om – geheel in lijn met deze bijzondere jaarperiode – de fysieke uitdaging aan te gaan. In het Philips De Jonghpark vermaakten de leerlingen van de onderbouw zich bijvoorbeeld met tal van outdoor-activiteiten, zoals lasergamen, boogschieten, levend tafelvoetbal en bamboetorens bouwen. De bovenbouwleerlingen kwamen samen in een feestelijk ingerichte aula voor een fris feestje met poffertjeskraam, smoothie-bar, ijsboer, discjockey, fotobooth en een oud-Hollandse spelletjes hoek. Daarmee werd de toon gezet voor een schooljaar waarin ‘samen zijn’ centraal zal staan.

 

L’Ecole du Village

Samen zijn, betekent uiteraard ook dat je je bewust bent van partnerscholen in andere landen. Voorafgaand aan de WOW-dag zagen alle leerlingen daarom een presentatie over L’Ecole du Village, en de problemen waarmee deze mooie school kampt. En dat zijn geen kleine problemen.

Nadat in 2010 een aardbeving en in 2016 de orkaan Matthew al de nodige schade aanrichtten, volgde dit jaar een nieuwe zware aardbeving. Het epicentrum van deze beving, met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter, lag op 30 kilometer van Torbeck, de vestigingsplaats van L’Ecole du Village. Gelukkig is het gebouw blijven staan, maar veel losse elementen als meubels en apparatuur zijn beschadigd. Daar komt ook nog bij dat het land momenteel is verscheurd nadat afgelopen zomer de president werd vermoord. Er is hongersnood en de prijzen van eerste levensbehoeftes blijven maar stijgen. Het ingezamelde geld zal dus worden ingezet om beschadigde meubels te vervangen en om gezinnen van eten en drinken te voorzien.

Uiteraard zijn donaties nog steeds van harte welkom. Doneren kan via rekeningnummer NL03 TRIO 021 219 5050 van het Internationaal Hulpfonds in Nijmegen. Vermeld erbij ‘Noodhulp Haïti’. In Nederland zijn giften fiscaal aftrekbaar (Anbi-Status).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief