X
GO

Infoavond en minilessen prima bezocht

Geplaatst op:

De belangstelling voor het middelbare vrijeschoolonderwijs in Eindhoven blijft onverminderd groot. Deze maand maakten honderden ouders en kinderen kennis met het Novalis College tijdens de infoavond én de minilessen.

Sinds enkele jaren organiseert het Novalis College een infoavond in de herfst. Deze avond is vooral bedoeld voor ouders die een eerste indruk van de school willen krijgen.

Op 9 november verwelkomden we maar liefst 175 belangstellende, gedurende drie tijdsblokken. Veel ouders namen hun kinderen mee om eindelijk – na een jaar vol digitale voorlichtingsmomenten – een middelbare school van binnen te zien. In de sfeervol ingerichte aula werd een korte film getoond over het Novalis en een muzikaal intermezzo verzorgd door een leerling.

Daarna volgde een “rondetafelgesprek” met leerlingen onder leiding van Novalis-leraar Tijn van Well. Hij sprak met de leerlingen over hoe ze het vrijeschoolonderwijs ervaren en vooral ook in hoeverre het wennen is als je daarvoor op een reguliere basisschool zat. En toen kon eindelijk de ontdekkingstocht beginnen. Voor de gelegenheid waren veel lokalen geopend en zo zagen de bezoekers leerlingen aan het werk in het textiellokaal, het scheikundelokaal, het kooklokaal, de muziekstudio én de techniekruimte voor creatieve technologie en ook de smederij was geopend. Uiteraard trok ook de nieuwbouw veel aandacht. Daar was een informatiemarkt rondom de thema’s zorg en ondersteuning, aanname, hoofdonderwijs, mentoraat, huiswerkbegeleiding en kon men kennismaken met de leerlingenraad, de ouderraad en de pedagogische werkgroep.

 

Minilessen

Na de infoavond werd flink ingeschreven op de minilessen van een week later. Voor de basisscholieren een uitgelezen mogelijkheid om vanuit de schoolbank het vrijeschoolonderwijs te ervaren. Tijdens vier middagen grepen maar liefst 200 leerlingen deze unieke kans. Drie ochtenden/middagen daarvan waren gereserveerd voor leerlingen van vrije basisscholen in de omgeving: de Vrije School Brabant, Vrije School Peelland en Vrije School de Regenboog. En op 17 november zaten er maar liefst 100 basisschoolleerlingen van reguliere basisscholen in onze lokalen. Aan de hand van middelbare-schoolleerlingen werden ze eerst rondgeleid door school. Daarna konden er vragen worden gesteld. En ten slotte gingen ze twee volle lesuren aan de slag. Onder leiding van enthousiaste leraren ontdekten ze tijdens één creatief en één theorievak aan den lijve hoe het is om vrijeschool onderwijs te krijgen. En uit de glimlachjes na afloop kon worden afgeleid dat dit hele leuke ervaringen waren!

Benieuwd? In januari en februari volgen nieuwe kansen om het Novalis College te beleven.

Op 30 januari 2022 is de open dag. De minilessen zijn op 9 februari.

 

 

 

 

| Terug

Archief