X
GO

Awareness- en excursieweek vol spanning en spannende thema’s

Geplaatst op:

De ene dag klimmen, mountainbiken en rappen. De ander dag serieus praten over thema’s als stress, diversiteit en body shaming. Een speciale coronaproof editie van de awareness- en excursieweek – van 12 tot en met 16 april - was een week waarin spanning én spannende thema’s elkaar voortdurend afwisselden.

De leerlingen van de 7e klas vertrokken op de fiets richting Leende. Daar staken ze de handen uit de mouwen in het nieuw aan te leggen voedselbos. Het bos werd uitgedund, takken werden verzameld en de grond bouwrijp gemaakt. Met een bosspel sloten ze de dag sportief af. De benen werden getest tijdens een dagje mountainbiken en ook was er een dag met een adventure and thrill-programma, vol activiteiten als klimmen en tokkelen en stormbaan.

Ook de oudere leerlingen kregen volop spannende activiteiten voorgeschoteld. De leerlingen van klas 8 testten de pijl en boog skills tijdens een Archery Tag en maakten een aangename steptocht. De 9e klassers vermaakten zich met lasergamen en een Expeditie Robinson programma. En voor klas 10 gold dat ze niet alleen tijdens outdoor-activiteiten op hun lef en doorzettingsvermogen werden getest, maar via DJ- en Spoken Word workshops ook nog eens op hun creativiteit.

 

Awareness

Tussen de activiteiten door werd er door de leerlingen van klas 8, 9 en 10 ook nog eens stilgestaan bij serieuzere thema’s. In samenwerking met Dynamo was een heel awareness-programma opgezet. Zo speelden de leerlingen het spel ‘over de streep’ en spraken ze onder leiding van (ervarings-)deskundigen over thema’s als diversiteit en stress.

 

 

 

 

 

| Terug

Archief