X
GO

Honderden belangstellenden vinden weg naar online informatiedagen

Geplaatst op:

Enkele honderden ouders, basisscholieren en andere nieuwsgierigen bezochten op dinsdag 26 en zondag 31 januari via de speciale website welkombijnovalis.nl de informatieavond en open dag. Bezoekers zagen gesprekken met leerlingen, ouders en schoolleiding, konden een razende reporter volgen en gingen direct live in gesprek in diverse chatboxen.
Gemist? Niet getreurd. Op de homepagina van deze site kunt u alles nog eens (her)beleven!

 

Infoavond

De infoavond van 26 januari was vooral bedoeld voor ouders met behoefte aan meer informatie. Tijdens twee sessies van één uur werden de ruim 150 ingelogde ouders – na een korte inleiding door schoolleiders Marijke Vermeer en Truus Weesjes - op hun wenken bediend door tientallen medewerkers van het Novalis College in speciaal ingerichte chatboxen. Zo kregen ze de gewenste informatie over aannamebeleid, leerwegen en extra zorgmogelijkheden.

 

Open Dag

De open dag op zondag 31 januari had een karakter dat een stukje vrijblijvender was. Bezoekers hoefden zich bijvoorbeeld niet vooraf aan te melden voor het drie uur durende programma. Maar eenmaal ingelogd bleek het moeilijk om de dynamische open dag weer te verlaten. Er was van alles te zien.

In de aula voerde aardrijkskundedocent Leon van de Wouw bijvoorbeeld als een ware talkshowhost van 11.00 tot 14.00 uur boeiende gesprekken met leerlingen, schoolleiding en ouders, waarbij bezoekers interactief deelnamen door via de chat vragen te stellen. Zo kregen ze antwoord op prangende vragen als: Hoe ziet een schooldag eruit? Wat betekent het woordje vrij van vrijeschool? Wat is hoofdonderwijs? En Hoe is het met de sfeer op school gesteld?

 

Razende reporter

Op een tweede scherm liep Astrid Voskuilen als een razende reporter door het schoolgebouw. Ze werd bijgestaan door leerling Ruudje, die de meest fantastische vragen afvuurde op leraren en leerlingen en zich volop in het vrijeschoolonderwijs stortte. Zo maakte hij een acrobatische sprong in het gymlokaal, keek hij vol bewondering naar creaties van tekenende en handwerkende leerlingen, vergaapte hij zich aan boomhutjes, verbaasde hij zich in de smidse en deed hij wonderbaarlijke proefjes in het natuurkundelokaal. Het duo nam verder ook nog een kijkje bij de integratieklas De Blauwe Bloem en bij de nieuwbouw.

Kortom: een boeiende, dynamische open dag. Waarbij het Novalis College heeft laten zien dat ze ook online meer dan haar mannetje staat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief