X
GO

VAKKANJERS op het Novalis: Scout en Explorer

Geplaatst op:

Het Novalis College doet weer mee aan Vakkanjers en gaan aan de slag met de WWF Wildlife challenge in opdracht van het Wereld Natuur Fonds

Met Vakkanjers ontdekken jonge vmbo’ers hun vakmanschap en zetten ze flinke stappen in hun ontwikkeling. Niet alleen op technisch vlak maar ze werken ook aan andere skills zoals probleem oplossen, presenteren en samenwerken. De leerlingen van klassen 7A, 7B en 8A doen resp. mee met Vakkanjer Scout en Vakkanjer Explorer. In teams gaan de leerlingen aan de slag met een echte opdracht voor een landelijke opdrachtgever. Dit jaar het Wereld Natuur Fonds.

Mens-dier conflict

Wilde dieren hebben steeds minder ruimte om te leven. Doordat er steeds meer mensen zijn op aarde die bossen kappen en akkers, wegen en steden aanleggen, komen ze dichter bij het leefgebied van wilde dieren te wonen en te werken. De dieren verliezen zo niet alleen ruimte, maar ook prooien. Ze gaan buiten beschermde gebieden op zoek naar ruimte en voedsel, waarbij ze in aanraking komen met de lokale bevolking. Het aantal conflicten tussen mensen en wilde dieren neemt daardoor toe.

In de WWF Wildlife challenge bedenken de teams natuurbeschermende oplossingen ter vermindering van het mensdier conflict.

De teams met het beste idee en de meeste stemmen, de schoolwinnaar per jaarlaag, gaan door naar de halve finale. Daar presenteren ze hun oplossing aan de vakjury en de opdrachtgever. De top tien gaat door naar Vakkanjers LIVE, de finale in juni 2021.

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

Over WWF

Voor het Wereld Natuur Fonds staat de natuur niet tegenover de mens, maar zijn we er onlosmakelijk deel van. Wij zijn natuur! Biodiversiteit en het voortbestaan van de aarde zijn voor WWF een groot goed. Daarom doet het WWF er alles om aan dat te beschermen en te herstellen. Dat is hard nodig, want we putten de aarde meer uit dan ze aankan. Het WWF wil de relatie tussen mens en natuur weer herstellen, in één wereld waarin beide kunnen groeien en bloeien. Zodat toekomstige generaties net zo van de natuur kunnen genieten als wij. Kijk voor meer info op www.wwf.nl

 

 

 

| Terug

Archief