X
GO

Klas 10C brengt door leerling geschreven toneelstuk op de planken

Geplaatst op:

Een bijzondere première op vrijdag 25 september in Plan B aan de Hurksestraat 19 in Eindhoven. Want dan brengen de leerlingen van klas 10C ‘Lang leve de liefde!’ op de planken, een toneelstuk van de hand van Novalis-leerling Lieke Bastiaansen.

Lang leve de liefde is een moderne bewerking van het wereldberoemde drama Romeo en Julia. Deze eigentijdse versie draait om Reno en Julian, twee jongens. Reno is uit de kast als homo. Julian nog niet, hij heeft zelfs een vriendin. Zijn gevoelens voor jongens durft hij niet goed uit te spreken. Zijn ouders én de leerlingen van school zijn namelijk erg anti-homo.

Reno moet vele pesterijen ondergaan. Ook van de vriendengroep van Julian. Op een dag neemt Julian het echter op voor Reno. En ontstaat er steeds intensiever contact. En dan worden ze verliefd. “De ouders en klasgenoten mogen dat niet weten”, licht de schrijfster alvast een tipje van de sluier op. “Zouden ze kunnen samenblijven? Of is het een onmogelijke liefde?” Het antwoord krijgen de toeschouwers aanstaande vrijdag.

Lieke, inmiddels 11e klasser, schreef het toneelstuk afgelopen jaar, als afronding van het vak CKV. De inspiratie ontstond nadat ze zich uitgebreid had verdiept in het leven en werk van Shakespeare. Mogelijk hoort de theaterwereld nog van deze creatieve leerling: ze ambieert een rol in het management of de regie van voorstellingen.

Uiteraard is het spannend en leuk dat haar werk nu daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Al verwacht ze niet dat het eindresultaat helemaal zal lijken op wat zij heeft bedacht. “Mijn werk is een musical. Ik weet dat de meeste leerlingen niet graag op een podium zingen. Dus ik verwacht niet dat ze alle liedjes zullen doen. Maar ik hoop dat ze het met plezier spelen. Ik ga zeker kijken!”

Uiteraard is het mogelijk om de voorstelling te bezoeken. Daarbij gelden natuurlijk wel de maatregelen om verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Belangstellenden kunnen daarom het best vooraf contact opnemen met de school.

 

 

| Terug

Archief