X
GO

Novalis leerlingen naar landelijke finale Vakkanjers

Geplaatst op:

Team Stay Healthy van het Novalis College heeft zich als enige Noord-Brabantse afvaardiging geplaatst voor de landelijke eindstrijd van de Vakkanjer Explorer-competitie 2020. Elise, Romi, Rosa en Lorianne uit 8A bedachten een ruggensteun voor rollator-gebruikers. In totaal dingen nog acht teams mee naar de titel. Op 11 juni maakt de jury via een livestream bekend wie de wisseltrofee krijgt.

De Stay Healthy-ruggensteun is een riem die mensen aan hun rollator kunnen bevestigen. De riem ondersteunt de rug en stimuleert om rechtop te lopen. De leerlingen kwamen op het idee omdat ze in hun omgeving rollator-gebruikers met rugklachten kenden en uit gesprekken met artsen en ouderen de behoefte naar een dergelijke oplossing groot bleek.

Het is voor de eerste maal dat het Novalis College deelneemt aan de Explorer-competitie. Hierin strijden tweedejaars vmbo-leerlingen van 35 scholen in Nederland met elkaar. Sinds vorig jaar is het Novalis College wel al actief in de Scout-competitie, speciaal voor eerstejaars leerlingen van het vmbo. Met de deelname aan deze competities onderstreept de Eindhovense vrijeschool het belang dat ze hecht aan goed technisch onderwijs. In dat kader werd eerder dit jaar ook al een nieuw uitvinderslokaal geopend, het Nov@lab.

Door het coronavirus vindt de Vakkanjer-competitie in aangepaste vorm plaats. De schoolwedstijd op 5 februari kon nog gewoon doorgang vinden. Voor de halve finale is echter gekozen voor een digitale variant. Het Novalis-kwartet nam zelf een pitch op en stuurde deze video in. Daarin werd het product toegelicht en reflecteerde het viertal op de samenwerking. De jury toonde zich onder de indruk en noemt het product in het rapport ‘leuk en nuttig’. De leerlingen kregen wel nog het advies om voor de finaleronde na te denken over een betere veiligheid van het product. En daarmee is haast geboden. Want op 25 mei worden de leerlingen in het kader van de finale geïnterviewd door Vakkanjers.

 

| Terug

Archief