X
GO

Novalis leerling Flip Stroom Cinekid-wint prijs voor beste korte film

Geplaatst op:

Novalis-leerling Flip Stroom uit klas 7B sleepte op 20 oktober de eerste prijs in de wacht tijdens de Shorts by Kids-competitie van Cinekid. Flip maakte een stopmotion-film over zijn lievelingsband The Beatles.

De Eindhovense scholier houdt van films, knutselen én is fan van The Beatles. Voor zijn inzending combineerde hij deze drie passies en maakte hij een knappe animatiefilm over één van zijn lievelingsnummers van zijn favoriete band: Back in the U.S.S.R.

'Ik ben best fan van die band. Mijn oudere broer luistert bijvoorbeeld heel veel naar rap, die is The Beatles eigenlijk al een soort van vergeten. Maar ik denk dat als je er echt naar luistert, dat je dan nog steeds hoort dat het de beste muziek ooit is', vertelde hij na de prijsuitreiking.

Flip maakte eerst de poppen, die sprekend lijken op de échte leden van The Beatles. En daarna is hij gaan filmen; beeldje voor beeldje zoals dat gaat bij animatiefilms. “Dat was best een geduldwerkje, vertelt hij: '”Ik ben eerst drie dagen bezig geweest met het maken van de poppen. Voor de kleertjes heb ik gekeken naar de oude videoclips van de band. En toen de poppen klaar waren, ben ik nog drie dagen bezig geweest met filmen.”

De Eindhovense scholier zorgde ervoor dat de jury onder de indruk raakte. “'Prachtige animatie, die van begin tot eind zelf gemaakt is. Hele mooie gedetailleerde poppen, met een extra touch door het moderne rode poppetje. Duidelijk met passie en liefde gemaakt”, aldus het juryrapport.


| Terug

Archief