X
GO

Blog: Nog maar een week en dan is het zover…Waldorf100!

Geplaatst op:

Nog maar een paar dagen. En dan vieren de vier vrijescholen in de regio Eindhoven/ Helmond het 100-jarig bestaan van het vrijeschoolonderwijs in het Parktheater. Alle medewerkers en leerlingen van Vrije School Brabant, Vrije School de Regenboog, Novalis College en Vrije School Peelland zijn erbij.

 

Op Vrije School Peelland in Helmond zijn de voorbereidingen hiervoor al weken in volle gang. De klassen komen regelmatig bij elkaar in de aula om te zingen. Ze oefenen de liederen die straks, op 28 oktober met alle vier de scholen zullen worden gezongen in het Parktheater.

 

Iedere week worden de stemmen krachtiger hoorbaar en klinken de liedjes steviger door de school. Vaak staat de deur van de zaal op een kiertje en klinken de mooie tonen door tot in de andere klassen. Laatst stonden ineens de kleuters in de zaal: het was zo mooi dat zij wel móesten komen luisteren. Vol bewondering genoten zij van dit prachtige concert.

Onder leiding van juf Anja, oefenen groep 6, 7 en 8 de liederen ook meerstemmig tijdens de wekelijkse koorlessen. De kunst is niet alleen de tweede stem in te studeren, maar vooral ook goed naar elkaar luisteren, zodat de stemmen mooi samen klinken.

En soms ontstaat er dan spontaan zo iets moois: tijdens een groepenpresentatie zette groep vier een lied in en plotseling zong groep acht vanuit de zaal de 2e stem mee!

Bij ons in Helmond werkt het zingen heel verbindend: het is fijn om samen toe te werken naar volgende week, het grote feest in het Parktheater! En wat zal het zingen daar prachtig en krachtig zijn met 1000 kinderen bij elkaar. Dat zal ons zeer zeker verbinden met elkaar!

| Terug

Archief