X
GO

Leerlingen ‘naar buiten’ tijdens werkweken en excursieweek

Geplaatst op:

Het is deze week stil op het Novalis College. Traditiegetrouw trekken de leerlingen er in oktober op uit. Tijdens de werkweek (klas 7 en 9) en excursie/ activiteitenweek ontmoeten ze de wereld om hen heen én elkaar!
Voor klas 7 staat de werkweek in het teken van de natuur. Maandag staat er een flinke fietstocht door de natuur naar een bijzondere locatie op het programma. Dit kan een blokhut, boerderij of camping zijn. Daar gaan de leerlingen de komende dagen dan volop aan de slag. Samenwerkend knappen ze natuurgebieden op, helpen ze in de stal of den klusjes in de dierentuin. Ze leren dat hard werken in de natuur iets oplevert voor de omgeving en de fysieke inspanning heilzaam is voor henzelf.
Voor de leerlingen in klas 9 staat een nóg uitdagender programma te wachten. Zij gaan tijdens de Geologieweek ontdekken hoe woest de wereld kan zijn en door welke periodes die is gegaan. De klassen trekken naar locaties als de Ardennen of de Eifel en ontdekken dat de aarde is opgebouwd uit laagjes. Ook daar worden fysieke inspanningen geleverd, zoals flinke fietstochten door bergachtige gebieden, beklimmen van rotswanden en hike-tochten in de natuur.
De leerlingen van klas 8 hebben een activiteitenweek. Zij maken excursies of beleven een schooldag op een andere manier. Op maandag bijvoorbeeld bezoeken ze de Genneperhoeve en de watermolen. Daar leren ze onder meer de techniek van de molen kennen.
De volgende dagen bekijken de leerlingen een film over mensenrechten én doen ze een sportcircuit waarbij fair play en samenwerken centraal staan. De week wordt afgesloten met een bezoek aan het Openlucht Museum in Arnhem. Daar wordt ook een bijzonder spel gespeeld waarbij ervaren wordt hoe het is om een migrant te zijn in Nederland.

| Terug

Archief