X
GO

Bonte stoet over rode loper tijdens galabal.

Geplaatst op:

Jongens in pak, meisjes in prachtige jurken en voertuigen in alle soorten en formaten. Het jaarlijkse gala van de examenleerlingen van het Novalis College op het Ketelhuisplein op Strijp S was ook ditmaal een geweldig kijkspektakel.

In totaal liepen 136 leerlingen van de examenklassen vwo-, havo- en vmbo op vrijdag 24 mei als een bonte stoet over de rode loper naar de feestzaal op de tweede verdieping van het Ketelhuis. Een flinke stoet. En dat kwam omdat dit jaar de zowel de eerste lichting van de 5-jarige havo als de laatste lichting van de 6-jarige havo afzwaait.

Zoals gebruikelijk waren de leerlingen allemaal tot in de puntjes verzorgd. De een werd gebracht in een oldtimer, de ander kwam met een Porsche en sommige leerlingen stonden in grotere groepen te dansen op aanhangwagens. Indrukwekkend was ook de parade van een enorme stoet ronkende motoren. En een groepje leerlingen dat koos voor een bakfiets als vervoersmiddel kreeg de lachers op de hand.

Niet alleen de leerlingen zorgden voor sfeer. Ook de docenten deden een duit in het zakje. Alle voertuigen werden onthaald door als Amerikaanse security-medewerkers uitgedoste Novalis-medewerkers. En eenmaal bij de rode loper aangekomen openden piccolo’s de portieren. Om zo het startsein te geven voor het flaneren langs juichende familieleden en knippende fotografen. De prachtig uitgedoste leerlingen glommen van trots en opluchting. Want de examenperiode én de middelbare schoolloopbaan zitten erop. Over een weekje of twee zal de spanning echter weer toenemen. Op 12 juni volgt namelijk de uitslag van de examens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief