X
GO

Gouden schaal voor gezonde schoolkantine Novalis College

Geplaatst op:

Het voedingscentrum heeft op vrijdag 25 januari een Gouden Schoolkantine Schaal aan het Novalis College uitgereikt. Met die prijs krijgt de kantine van de school officiële erkenning als 'gezonde schoolkantine', een kantine waar gezonde producten worden aangeboden en die tevens een gezonde uitstraling heeft.

Schoolkantines komen in aanmerking voor de onderscheiding als aan tal van voorwaarden wordt voldaan. Allereerst moet de kantine vele gezonde keuzes maken. Denk daarbij aan het aanbieden van water in plaats van frisdrank, volkoren brood in plaats van witbrood en, halfvolle melk in plaats van volle melk.

Daarnaast beoordeelt het Voedingscentrum de uitstraling van de kantine. Die moet scholieren stimuleren om gezondere keuzes te maken. En tenslotte moeten ook eventuele automaten gezonde keuzes aanbieden.

De kantine van het Novalis College voldoet nu aan al die voorwaarden. Niet alleen worden dagelijks verse, biologische en veelal vegetarische gerechten aangeboden als wraps, vers fruit en salades, ook zijn de gerechten betaalbaar en worden ze op aantrekkelijke wijze gepresenteerd.

Daarnaast zijn ook de automaten gevuld met louter gezonde producten en wordt het drinken van water aangemoedigd. Het Novalis College onderscheidt zich verder door 'gezond leven' ook centraal te stellen tijdens activiteiten en lessen. Tijdens de kooklessen is er bijvoorbeeld aandacht voor duurzaamheid, terwijl tijdens lichamelijke opvoeding en euritmie gewerkt wordt aan een gezonde geest en lichaam.

Bekijk hier de youtube film van Studio040.

 

 

 

| Terug

Archief