X
GO

Meesterlijke meesterproeven op gebied van drama, beeldende kunst en muziek

Geplaatst op:

Tijdens de atelierpresentaties op 16 en 17 januari toonden alle Havo- en VWO leerlingen met een kunstvak in hun pakket hun ultieme praktische opdracht op het gebied van drama, muziek en beeldende kunst. Het leverde prachtige meesterproeven op.

De afronding voor kunstvakken bestaat naast het centraal eindexamen, waar theoretische kennis wordt getoetst, ook uit een praktisch deel. Dat praktisch deel is een praktijkopdracht, voorzien van een dossier waarin zowel het proces als de inhoudelijke keuzes zijn vastgelegd. De expositie van al deze eindwerkstukken was half januari in het Novalis College.

De leerlingen die beeldende opdrachten maakten, werkten rondom het thema postmodernisme en massacultuur. Het leverde een gevarieerde expositie op met onder meer foto’s, beeldhouwwerken, lampen en schilderen.

Leerlingen met muziek of drama als keuzevak, werkten samen aan een voorstelling. De opdracht was om een multidisciplinair locatietheaterwerkstuk rondom het thema ‘massacultuur’ te maken en daarbij vooral ook een statement af te geven. Het leverde in mooie, maar soms ook beklemmende resultaten op die zowel de digitale samenleving als de wegwerpmaatschappij aan de kaak stelden.

Tijdens de open dag op zondag 27 januari worden enkele Meesterproeven tentoongesteld.   

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief