X
GO

WOW dag 2015, wat is er met de opbrengst gedaan?

Geplaatst op:

In het kleine plaatsje Pokhara, Nepal, met prachtig uitzicht op de Himalaya, ligt een Waldorf schooltje met biologisch-dynamisch boerderijtje erbij. Over een paar weken begint het nieuwe schooljaar hier en is er voor het eerst een klas 3. De oprichters; Ritman, Bisnu en Asha zijn enorm gedreven om door te gaan tot klas 12.

In 2015 werd vanuit de WOW-dag op het Novalis College geld ingezameld voor een schoolbusje. Dit was een groot succes en er wordt al twee jaar dankbaar gebruik van het busje gemaakt.

Om deze plek te ontwikkelen is ook behoefte aan vrijwilligers. Wij, Lica Boot en Lotte Opdam (oud leerlingen), zijn op dit moment hard aan het werk om de klaslokalen klaar te maken voor volgend schooljaar. Ook helpen we mee in de tuin, hebben we de voorgevel van de school beschilderd en leren we veel over de Nepalese cultuur en keuken.

We zijn enorm onder de indruk van het duurzaam leven hier. Zo gebruikt men zonnepanelen om het water te verwarmen, biogas van eigen koeienmest waarmee dagelijks wordt gekookt en komt bijna alles wat wordt gegeten uit eigen tuin.

Het is een hele bijzondere plek met gemotiveerde mensen die iedereen met open armen ontvangen. Verder is het interessant om de overeenkomsten in het vrijeschoolonderwijs te zien en hoe antroposofie langzaamaan bekender wordt in Nepal.

Op de foto’s ziet u de nieuwe voorgevel van het schooltje, enkele klassenfoto’s, foto’s van de tuin, het vee en natuurlijk het schoolbusje.

Lica Boot en Lotte Opdam, VWO 2016| Terug

Archief