X
GO

Leerlingen Novalis beleven leerzame stageperiode

Geplaatst op:

De leerlingen van klas 9, 10 en 11 zijn na een zeer leerzame stageperiode van twee weken weer teruggekeerd in de schoolbanken op het Novalis College. Vol verhalen over hun belevingen in winkels, zorginstellingen en bedrijven.

De stageperiode vindt jaarlijks plaats in het voorjaar. De 9e klassers gaan op winkelstage, de leerlingen uit klas 10 lopen stage in de sociaal culturele sector en de 11e klassers doen een beroepsgerichte of een industriële stage. De leerlingen duiken twee hele weken onder in een nieuwe wereld en merken dat het niet meevalt om elke dag van 9 tot 5 te werken. Maar ze doen vooral ook hele bijzondere ontdekkingen.

Elisa (15) liep stage bij De Vlinder, een winkel in houten speelgoedartikelen. Ze kreeg daar alle werkzaamheden te zien: magazijnwerk, voorraadbeheer, inpakken, inrichten, de etalage mooi maken en de webshopbestellingen afronden. Als Elisa iets geleerd heeft, dan is het wel dat er heel veel komt kijken bij het werken in een winkel. “Alleen het inpakken al”, legt ze uit. “Je moet het prijsje eraf halen, de juiste hoeveelheid papier gebruiken, netjes werken en nog snel ook.”

Dat je tijdens een stage veel leert, merkte ook Sanna (16). Tijdens haar sociaal-culturele stage bij Dynamo werkte ze aan een groot evenement rondom intimiteit en alcohol- en drugsmisbruik. “Ik maakte een draaiboek, stelde de begroting op en organiseerden samen een schoolfeest. Maar de grootste stap was mezelf presenteren. Daar ben ik echt in gegroeid.”, vertelt ze.

Bruno (16) tenslotte werkte bij Prokonpack, een bedrijf in verpakkingsmaterialen. Hij koos bewust voor deze plek, een klein bedrijf, omdat hij daar meer mogelijkheden tot ontdekken verwachtte. En dat kwam ook zo uit: van binnendienst tot orderpicken en van klantbezoek tot meekijken met de accountant. Hij zag het allemaal. “Enerverende weken”, blikt hij voldaan terug.

 

| Terug

Archief