X
GO

Novalis goes Russia!

Geplaatst op:

Zeventien leerlingen van het vierde leerjaar van het Novalis College vertrekken op 30 maart voor een week Rusland. Op 21 april brengen vervolgens zeventien Russische scholieren een tegenbezoek. Met dit nieuwe uitwisselingsprogramma gaan de leerlingen kennis maken met elkaars taal, cultuur en gewoontes.

De school waarmee het Novalis College gaat samenwerken is school#20, Lyceum for Natural Science and Mathematics in Pskov. Met de uitwisseling wil het Novalis College nadrukkijker invulling geven aan haar ambities om te internationaliseren.

De Eindhovense scholieren zitten in Rusland straks niet alleen in de schoolbanken. Ze bezoeken bijvoorbeeld ook het historische verdedigingsbolwerk Pechory en de bijzondere stad Sint Petersburg. Bovendien verblijven de leerlingen in gastgezinnen waardoor ze ook van dichtbij het leven in Rusland zullen ontdekken.

De Russische leeftijdsgenoten krijgen ook een divers programma voorgeschoteld met onder meer een stadswandeling door Eindhoven, een bezoek aan Amsterdam en een dagje naar de Efteling. Ook worden gezamenlijk militaire begraafplaatsen bezocht.

Volgens projectleider en Novalis-docent Michel Werts wordt de uitwisseling een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij ook moeilijke issues niet worden vermeden. Tijdens een conferentie zal onder meer worden gediscussieerd over MH17, de Russische verkiezingen (18 maart), berichtgeving in Nederland over Rusland en omgekeerd (fake news or not), de (handels) betrekkingen tussen Nederland en Rusland, de dopingaffaire rondom de Russische atleten, de affaire rondom Halbe Zijlstra en zijn vermeende ontmoeting met Vladimir Poetin.

| Terug

Archief