X
GO

Eindpresentatie KUA Atelier klas 12

Geplaatst op:

Afgelopen donderdag 25 januari hebben onze 12e-klassers het praktische gedeelte van het vak KUA Atelier - Beeldend, Drama en Muziek - afgesloten met een prachtige presentatie!

Het onderwerp was de Massacultuur waarbij ze de keuze hadden tussen ‘locatietheater’ - waarbij de drie disciplines gecombineerd mochten worden - of een individuele beeldende opdracht.

Het eindresultaat mocht er zijn; in de hal van de 1e verdieping een mooie expositie van het beeldend werk van 17 leerlingen, waarin het thema Massacultuur duidelijk te herkennen was. Veel 2D werk met o.a. Star Wars, Bauhaus, seksualiteit en Londen als uitgangspunt, maar ook 3D werkstukken met bijvoorbeeld een mooi vormgegeven jurk van petflessen.

Verder bestond de avond uit een vijftal mini theatervoorstellingen op zeer verassende locaties in- en om de school die in carrouselvorm bezocht werden.

In het computerlokaal kon men genieten van het stuk ‘Ha Ha Mooie Meiden’ met cyberpesten als thema; een voorstelling die menig toeschouwer tot tranen toe beroerde… wat een prachtige muziek en filmbeelden!

Op het balkon van de eerste verdieping voltrok zich een ware soap/volkstragedie onder de titel ‘De flat van vreugde en verlies’, met live gespeelde muziek en een wel zeer verrassend, dramatisch slot!

In lokaal 0.40 kregen men een inkijk in het aquarium waar zich een surrealistisch verhaal afspeelde met als titel ‘BLUB’. De ingrediënten: water, een zoenvis, ramenwassen, een moord en lekkere hapjes. Licht, rook, en geluidseffecten maakten het geheel compleet.

In een van de noodlokalen bevonden we ons ineens live op de set van een op ‘Home Alone’ geïnspireerde scéne: ‘Gescheiden maar niet alleen’. Een hele fysieke voorstelling, met zowel kluchtige- als thrillerelementen en aan het eind wederom een zeer verrassende wending!

De laatste voorstelling, ‘Novalis Dungeon’, speelde zich af in de fietskelder en was een aaneenschakeling van lugubere scènes in een mijnschacht… eat your heart out!. Het geheel werd ondersteund met live gespeelde pianomuziek van de ‘Danse Macabre’ van Saint-Saëns.

Na afloop louter positieve reacties van het ruim aanwezige publiek, familie, vrienden klasgenoten en collega’s:

‘Zeer afwisselend’ - ‘Ontroerend’ - ‘Het kwam echt binnen’ - ‘Wat een creativiteit’ - ‘Ik ben serieus geschrokken’ - Wat een werk’ - ‘Echt Novalis’

‘Zeer afwisselend’ - ‘Ontroerend’ - ‘Het kwam echt binnen’ - ‘Wat een creativiteit’ - ‘Ik ben serieus geschrokken’ - Wat een werk’ - ‘Echt Novalis’

Complimenten aan alle leerlingen van klas 12 KUA Atelier en ook wij als begeleiders zijn trots op dit eindresultaat.

Namens de kunstsectie,

Astrid, Truus en Stijn R.

| Terug

Archief