X
GO

Bo Ribbens naar finale Compositiewedstijd

Geplaatst op:

Pianist en Novalis-leerling Bo Ribbens (klas 10A) heeft zich afgelopen weekend in de concertzaal van Tilburg geplaatst voor de landelijke finale van de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE), op 17 december in Vredenburg te Utrecht. De winnaar mag zijn compositie laten horen tijdens het Nieuwjaarsconcert in Amsterdam.

Tijdens de compostiewedstrijd worden jongeren tot 18 jaar uitgedaagd, hun eigen muziek te verzinnen en uit te voeren met topmuzikanten. Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan, zolang het maar zelf is verzonnen. Het thema van dit jaar luidde: ‘lang zullen we ronddraaien’, waarmee om een ode werd gevraagd aan de planeet aarde.

Bo Ribbens maakte de compositie ‘The watch of life’. Daarover zegt hij: “In dit lied verandert er op het gebied van gevoel heel erg veel. Eerst is er verwarring, dan ontstaat er een normale basis en de eerdere verwarring zal langzaam weer terugkomen. Op het einde van dit lied komen ‘verwarring’ en ‘normale basis’ samen. Hiermee wil ik de complexiteit van ons dagelijks leven uitleggen en er voor zorgen dat men hier over gaat nadenken. Toch tikt ondanks deze complexiteit de klok gewoon door. Dit laat ik horen in de piano en de drums, die het geluid van een tikkende klok nabootsen. De klok zal altijd doorgaan, net zoals het draaien van de aarde.” Zijn compositie is hier te beluisteren.

Voor de finale in Vredenburg op 17 december zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via www.nbe.nl. Bij winst is de jonge pianist op televisie te zien, de VARA zendt het nieuwjaarsconcert uit.

 

| Terug

Archief