X
GO

Belangrijke data en informatie rondom studie- en profielkeuze 2017-2018

Geplaatst op:

Het kiezen van een passende studie of profiel is niet gemakkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden voor een studie en beroep dat veel leerlingen niet weten waar ze moeten beginnen om aan informatie te komen en te ontdekken welke studie bij hen past.

Daarvoor is het belangrijk dat voor dit proces ruim de tijd genomen wordt en de leerling regelmatig actief is om de stappen te zetten om dichter bij een goede studiekeuze te komen.

Op school wordt ook aandacht besteed aan de studiekeuze. Deze taak ligt bij de mentoren die in hier het mentoruur mee aan de slag gaan. De decaan ondersteunt hen hierin.

In de 9e klassen waarbij sprake is van de profielkeuze hebben de decanen lestijd om met de leerlingen te werken aan dit proces.

Daarnaast zal de leerling buiten school ook zelf op ontdekkingstocht moeten gaan en zich oriënteren op-, verkennen van- en moeten verdiepen in studies en beroepen om een knoop door te kunnen hakken. De hulp van ouders/verzorgers is daarbij vaak nodig.

Belangrijke data rondom studievoorlichting

 • Vrijdag 29 september en zaterdag 30 september Onderwijsbeurs Zuid in het Beursgebouw in Eindhoven
  Aanmelden kan via www.onderwijsbeurszuid.nl
 • Woensdag 11 oktober Fontys voorlichtingsavond (voor alle Havisten en VWO-ers)
  Locatie Fontys Rachelsmolen. Inschrijvingslink volgt.
 • Woensdag 8 november Beroepenavond verplicht voor de klassen 9. Aanbevolen voor de klassen 10. I.s.m. Montessori College. Aanmelden verplicht via formulier dat verstrekt wordt. Aanvang 19.00 op het Novalis College.
 • Dinsdag 24 en donderdag 26 oktober 2017
  HBO voorlichtingsavonden. (voor alle Havisten en VWO-ers)
  Locatie Stedelijk College Henegouwenlaan 2. Inschrijvingslink volgt.
 • Maandag 11 december MBO voorlichtingsavond I.S.M. Eckart College en Frits Philips Lyceum – mavo. MBO opleidingen uit de regio geven voorlichting over de studies. Verplichte activiteit voor de leerlingen van klas 9 VMBO-t. Aanvang 19.00 op het Eckart College Damocleslaan 3 in Eindhoven.
 • Dinsdag 21 en donderdag 23 november. WO voorlichtingsavonden. (voor alle VWO-ers)
  Locatie Stedelijk College Henegouwenlaan 2. Inschrijvingslink volgt.
 • Open Dagen: Vanaf september.

Er wordt geen papieren Open Dagen gids meer uitgegeven. Maar op vele sites, waaronder die van Yubu zijn de data te vinden.
Andere goede sites om de data te vinden van Open Dagen, informatie over studies, studeren en testen zijn:
www.studiekeuze123.nl
www.deopendagenkalender.nl
www.hbobachelors.nl
www.universitairebachelors.nl
www.startstuderen.nl
www.wilweg.nl (als je interesse hebt in een tussenjaar of studeren in het buitenland)

En op de sites van de instellingen van MBO, HBO en WO vind je ook de Open Dagen van de opleiding van jouw voorkeur.

Meeloopdagen

Het is zeker aan te raden om je in te schrijven voor een of meerdere Meeloopdagen. Doe dit als je je al goed in een studie hebt verdiept, en je wilt echt weten of het daadwerkelijk iets voor je is. Of, wanneer je twijfelt tussen twee of drie studies, of instellingen. Je kunt per jaar maximaal 3 meeloopdagen volgen.

Meeloopdagen zijn altijd door de week. Je moet je hiervoor ook aanmelden bij de instelling. Ook moet je toestemming van school hebben, je moet dit dus ruim op tijd aan te vragen bij leerligzaken. Het is niet toegestaan om een meeloopdag te volgen tijdens een toets- of examenweek. Als je toch een PTA-toetshebt op die dag, moet je ook aan de betreffende docent toestemming vragen en een ander tijdstip afspreken.

Meer informatie over aanmelden, selectieprocedures etc. wordt via de mentor aan de leerlingen verstrekt.

Decanen:

Danielle Stephan (HV) en Ricielle Smits (Vt)

| Terug

Archief