X
GO

Parijs met klas 11 Havo en Vwo

Geplaatst op:

Op vrijdag 19 mei vertrok een groep met 51 leerlingen havo en vwo naar Parijs om daar een weekend lang de stad te verkennen. Na het opzetten van de tenten op een camping, ging de reis richting Montmartre waar - onder een stralende zon en met helder uitzicht - het eerste beeld van Parijs ontstond.

Zaterdag werd de stad echt ontdekt onder leiding van enkele leraren. Vanuit de zakenwijk La Defense naar de Arc de Triomphe, waar sommige leerlingen naar boven gingen. Lekker flaneren op de Champs-Elysees en daarna via een wandeling door de tuinen van les Tuileries naar het Louvre. Daar gingen twee leraren met leerlingen naar binnen om kunsthistorisch de belangrijkste werken uit te leggen. Een andere groep ging via de smalle binnenstraten naar de kerk St. Eustache in het midden van de stad.

Het Centre Pompidou werd bewonderd, sommigen gingen daar naar de bovenste etage. Een andere groep kocht tickets voor een voetbalwedstrijd van Paris Saint Germain in Parc des Princes. Een gevarieerde dag die werd afgesloten met een lange wandeling langs alle monumenten aan de Seine, die eindigde bij Tour Eiffel.

Uiteindelijk lag iedereen na deze intensieve dag laat in bed. Zondag toch weer vroeg op, want Ile de la Cite met Notre Dame en Ile Saint Louis stonden op het programma. Een toelichting bij de monumenten en uiteindelijk verkenning van de Marais met het mooie Places des Vosges.

En al die dagen waren veel leerlingen met Frans in het pakket in de 'weer'' met het oefenen van hun spreekvaardigheid! Om 16.00 uur ging de reis helaas alweer huiswaarts. Een prachtig weekend met veel indrukken!

FAME
FAME

| Terug

Archief