X
GO

Wat is de wereld toch klein

Geplaatst op:

“Wat is de wereld toch klein”

Globaliseringprocessen zorgen ervoor dat de verwevenheid in de wereld steeds groter wordt. Wereldwijd drijven mensen handel met elkaar. Communiceren met iemand die 2000 kilometer bij jou vandaan is, daar kijkt niemand meer van op. Mondiale vraagstukken en internationale milieuproblemen zijn bij iedereen bekend. Toch? Of toch niet? Om deze vraagstukken ook bij jongeren onder de aandacht te brengen, startte Stichting Switch het project “Watch your World”, ook wel bekend als de Scholierencompetitie.

Op zes middelbare scholen in Tilburg en Eindhoven hebben leerlingen van 5 en 6 VWO (met aardrijkskunde in het profiel) de lesbrief “Watch your World” bestudeerd. Centraal in de lesbrief staan kennis over ontwikkelingssamenwerking en mondiaal burgerschap. Deze kennis is op maandag 19 december in de raadzaal van het Eindhovense stadhuis getoetst in het interactieve finalespel.

Tijdens het finalespel namen onze leerlingen het op tegen leeftijdgenoten van het Van Maerlantlyceum en SG Augustinianum. Met trots kan ik u meedelen dat het Novalis College als winnaar uit de strijd kwam. Behalve de wereldbeker, verdienden onze leerlingen € 350,00 voor de Eindhovense Stichting Emfuleni. Deze stichting zet zich in voor de gelijknamige gemeente in ZuidAfrika, iets ten zuiden van Johannesburg. Het geld zal worden besteed in de polikliniek van de stad Vanderbijlpark.

Op de foto: het winnende team Novalis College met beker en cheque!

Leon van de Wouw

Leerlingen Novalis College winnaars Eindhovense scholierencompetitie

| Terug

Archief