X
GO

Overlijden Kim Lapré

Geplaatst op:
Op donderdag 12 oktober is onze zeer gewaardeerde oud-leraar Kim Lapré op 81-jarige leeftijd overleden. Vanaf het begin van de vrijeschool-bovenbouw in Eindhoven in de jaren 1980 heeft hij de school een stevige inhoudelijke grondslag gegeven en mee vorm gegeven. Vele jaren heeft hij les gegeven in verschillende vakken: aardrijkskunde, economie, godsdienst, wiskunde,…
Lees verder

Triple P opvoedcursus voor ouders van pubers

Geplaatst op:
Deze opvoedcursus wordt gratis aangeboden door de gemeente Eindhoven en is bedoeld voor ouders om ze op weg te helpen naar een prettiger contact met hun puberende zoon of dochter.
Lees verder

Gastles Heerma van Voss: ‘Lees iets leuks’

Geplaatst op:
De Nederlandse schrijver Daan Heerma van Voss gaf vrijdag 22 september een gastles in enkele klassen van het Novalis College. Hij vertelde hoe het is om een schrijver te zijn en gaf tips aan de scholieren. “Zie het lezen van een boek niet als huiswerk, dan wordt het nooit leuk’
Lees verder

Novalis College in Eindhovens Dagblad

Geplaatst op:
Het Eindhovens Dagblad besteedt vrijdag uitgebreid aandacht aan het Novalis College. Er wordt verslag gedaan van een proef onder havoleerlingen die een week mobielloos door het schoolleven gaan.
Lees verder

Veteranen Bill, Ken en Joe op Novalis College

Geplaatst op:
Drie Engelse oorlogsveteranen die in september 1944 meevochten tijdens de bevrijding van Eindhoven, verzorgden op 18 september een indrukwekkende gastles op het Novalis College.
Lees verder
Het kiezen van een passende studie of profiel is niet gemakkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden voor een studie en beroep dat veel leerlingen niet weten waar ze moeten beginnen om aan informatie te komen en te ontdekken welke studie bij hen past.
Lees verder

Een impressie van het Novalis College

Geplaatst op:
Een impressie van het Novalis College – een korte film gemaakt door onze leerling Felix uit klas 9A.
Lees verder

Filmpjes eindreis

Geplaatst op:
Rik Grooten uit 12 B heeft tijdens de eindreis met zijn klas iedere dag een filmpje gemaakt. Het zijn erg leuke, mooie filmpjes die we graag met jullie willen delen.
Lees verder

Novalis-orkest

Geplaatst op:
Een schoolorkest, bestaande uit enthousiaste musici en zangers/ zangeressen. Ook docenten zijn van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Het repertoire zal variëren van klassiek-pop tot filmmuziek.
Lees verder

Studiebegeleiding

Geplaatst op:
Heeft uw kind behoefte aan extra ondersteuning bij de studie?
Lees verder
Pagina 1 van 2 EersteVorige [1]2 Laatste

Archief