X
GO

Ouder-surveillanten gezocht voor de eindexamens 2020

Geplaatst op:
De examencommissie van het Novalis College is op zoek naar ouders die tijdens de periode van de eindexamens willen assisteren bij het surveilleren. Het gaat hierbij om het eerste tijdvak 7 mei t/m 20 mei 2020 en het tweede tijdvak 15 t/m 18 juni 2020.
Lees verder

Vakkanjers Eindpresentatie: 5 februari

Geplaatst op:
Onderzoeken. Ontwerpen. Maken. Presenteren. In Vakkanjer Explorer, een bijzonder lesprogramma in challengevorm, bedenken de leerlingen ideeën die de maatschappij verder helpen. Ieder vanuit zijn of haar eigen interesses en talenten. De leerlingen van klas 8A van het Novalis College zijn in november begonnen met Vakkanjer Explorer, de eindpresentatie is in februari.
Lees verder

Basketbalseizoen: Om kunnen gaan met verschillen

Geplaatst op:
Om kunnen gaan met verschillen tijdens bijzondere afsluiting voor klas 10. Op donderdag 28 november is het Seizoen basketbal op een prachtige manier afgesloten met een eindtoernooi. Op indrukwekkende wijze lieten de leerlingen zien dat zij om weten te gaan met de verschillen die er onderling zijn.
Lees verder

Filmpje over eeuwfeest online!

Geplaatst op:
Het was al aangekondigd. En nu is het voor iedereen te zien: Een leuke korte – door leerlingen gemaakte - documentaire over het Eeuwfeest van de regionale vrijescholen, dat op 28 oktober plaatsvond in het Eindhovense Parktheater!
Lees verder

Eindwerkstuk presentaties

Geplaatst op:
Over niet al te lange tijd is het weer zover: onze 11e en 12e klassers presenteren de eindwerkstukken.De kandidaten hebben ruim 6 maanden lang aan de werkstukken kunnen werken. De schriftelijke verslagen zijn inmiddels klaar en worden op dit moment beoordeeld door het team van begeleiders.
Lees verder
Alle leerlingen van de vier vrijescholen in de regio vierden op maandag 28 oktober in het Parktheater in Eindhoven op grootse wijze het 100-jarig bestaan van het vrijeschoolonderwijs. Ze leefden zich creatief uit tijdens allerlei workshops en klonken als klokken tijdens het koorzang in de grote zaal.
Lees verder
Novalis-leerling Flip Stroom uit klas 7B sleepte op 20 oktober de eerste prijs in de wacht tijdens de Shorts by Kids-competitie van Cinekid. Flip maakte een stopmotion-film over zijn lievelingsband The Beatles.
Lees verder
Nog maar een paar dagen. En dan vieren de vier vrijescholen in de regio Eindhoven/ Helmond het 100-jarig bestaan van het vrijeschoolonderwijs in het Parktheater. Alle medewerkers en leerlingen van Vrije School Brabant, Vrije School de Regenboog, Novalis College en Vrije School Peelland zijn erbij.
Lees verder
Het is deze week stil op het Novalis College. Traditiegetrouw trekken de leerlingen er in oktober op uit. Tijdens de werkweek (klas 7 en 9) en excursie/ activiteitenweek ontmoeten de ze de wereld om hen heen én elkaar!
Lees verder

Blog: Nog zes weken en dan………Waldorf100!

Geplaatst op:
Op 28 oktober vieren de vier vrijescholen in de regio Eindhoven-Helmond in het Parktheater het 100-jarig bestaan van het wereldwijde vrijeschoolonderwijs. Via deze blog houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Ditmaal een fotoverslag van het landelijke feest in Maarssen…
Lees verder
Pagina 1 van 9 EersteVorige [1]

Archief